Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk
Peperiksaan Khas SELANGOR
PEGAWAI TADBIR N41
SESI 2019 ini?
USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan CALON CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!
Jualan akan ditutup dalam masa..
Persediaan Yang Anda Perlukan

# Penerangan Peperiksaan

#Contoh Soalan & Jawapan

#Huraian Format 2018 untuk dapat idea format 2019

# Pecahan Seksyen
Semua Calon Sedang KALUT!
Serius ramai yang mencari rujukan untuk exam sesi 2019 ini. Anda bertuah sebab dipanggil oleh pihak NEGERI SELANGOR untuk exam ini. Exam PEGAWAI TADBIR N41 sesi ini adalah untuk ambilan khas negeri SELANGOR tanpa melalui peperiksaan Online SPA :)

Biasanya kerajaan negeri melakukan panggilan terus temuduga. Tetapi untuk kali ini (jarang berlaku), pihak negeri memanggil calon-calon untuk peperiksaan tapisan yang akan dibuat secara OFFLINE. Kami difahamkan ada beberapa sesi yang akan berlangsung 2019 ini. Ada sesi pagi dan sesi petang. Ertinya, jumlah calon RAMAI!

Tapisan akan dilakukan dalam pelbagai peringkat sebelum anda boleh menjawat jawatan yang ditawarkan iaitu Pegawai Tadbir N41sesi ambilan 2019. Anda kena LULUS ujian ini. Mungkin kali ini rezeki anda. Di sebalik ramai calon yang memohon, anda terpilih untuk dipanggil ke sesi exam 2019 ini.

Tapi jangan gembira dulu, sebab sebenarnya anda baru melalui FASA #1. Tapisan peperiksaan. Masih ada FASA seterusnya sebelum anda boleh menjawat jawatan kerajaan di Selangor ini.
TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Satu perkara yang anda kena sedar, anda bakal bersaing dengan ramai calon lain untuk merebut jawatan PEGAWAI TADBIR N41 ini. Apa yang bakal membezakan anda dengan calon lain adalah, bagaimana persediaan anda untuk menghadapi PEPERIKSAAN ini. Anda sampai ke sini pastinya kerana anda sedang melakukan persediaan untuk berjaya nantikan?

TAHNIAH untuk anda kerana usaha tersebut telah membawa anda ke sini! Lihat antara mereka yang telah berjaya dengan rujukan Tim Infokerjaya untuk sesi peperiksaan sebelum ini;
lulus19
lulus18
lulus17
lulus16
lulus14
lulus13
lulus11
lulus10
lulus7
lulus6
lulus4
lulus15
lulus2
lulus1
lulus
lulus9
Anda kena berjaya tahun ini
  • Calon yang memohon untuk kerja kerajaan terlalu ramai. Jika anda GAGAL tahun ini, mungkin tahun sesi yang akan datang anda tak dipanggil lagi. Peluang dibuka untuk calon lain pula
  • Mungkin format ambilan akan berubah dengan pertukaran Pengerusi SPA yang baru (peperiksaan tahun 2013/14 Pengerusi SPA adalah Tan Sri Mahmood Adam, tahun ini di bawah Pengerusi SPA yang baru)
  • Mungkin kadar tapisan lebih ketat berbanding sekarang (sebelum ini temuduga terus kepada jawatan, sekarang tidak terus jawatan, anda MUNGKIN akan di bawa ke sesi 'Assessment Center' dulu). Mungkin sesi akan datang tapisan lain
  • ... dan banyak lagi kemungkinan yang anda tak boleh nak jangka!

Anda tak ada pilihan lain.. Anda kena BUAT SEHABIS BAIK untuk sesi 2019 ini!

Tim Infokerjaya telah membantu ribuan calon graduan sebelum anda. Anda yang lulus pada kali pertama ambil, anda yang dah 6 kali duduki peperiksaan baru lulus. ada yang 3 kali ambil peperiksaan dan akhirnya lulus setelah tahun ke-3 itu mereka 'terjumpa' Tim Infokerjaya

Kami tak pernah menjanjikan anda akan lulus, tetapi kami cuba sedaya upaya berdasarkan pengalaman yang kami anda untuk bantu anda. Nota-nota, tips dan contoh soalan disusun untuk menjadikan persediaan anda lebih berkesan berbanding calon-calon yang lain. Mereka mungkin berada dalam keadaan 'pening + serabut' dengan maklumat yang banyak dan tak tersusun.

Biarkan mereka. Apa yang lebih penting adalah ANDA!

Banyak sebenarnya kisah-kisah kejayaan pembeli sebelum ini. Cuba baca kisah-kisah perkongsian ini. Moga jadi motivasi untuk anda dan kejayaan anda tahun 2019 ini!

Pertama kali ambil terus LULUS!

lulus6
1sttime4
1sttime3

Berkali-kali ambil exam.. Akhirnya LULUS!

lulusptd2
lulusptd
berjaya_berkali_13
berjaya_berkali_12
Ini rujukan yang mereka guna
Rujukan Peperiksaan Online oleh Tim Infokerjaya. Untuk peperiksaan 2019 ini ianya khusus untuk peperiksaan PEGAWAI TADBIR N41. Kita susun untuk bantu persediaan pantas anda sebelum hadir ke dewan peperiksaan ESOK atau LUSA!
PegawaiTadbirN41Selangor

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

Bagaimana Rujukan ini membantu anda

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan dan jadi pegawai yang berwibawa. Prestij!

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi peperiksaan terakhir 2018. Anda perlukan rujukan ini kerana ianya akan;
Jelas perubahan format. Kami berikan format 2018 dan tambahan kemungkinan format 2019. Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
Menjimatkan masa anda! Contoh-contoh soalan akan bantu persediaan pantas anda. Anda akan dapat gambaran jelas mengenai peperiksaan dengan soalan-soalan ini,
Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan nanti. Jawapan dan penerangan jawapan diberikan.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan PEGAWAI TADBIR N41 ambilan SELANGOR sesi 2019 ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA termasuk pihak kerajaan negeri.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi 2019 ini. Exam SPA tahun 2018 pada bulan SEPTEMBER yang menyaksikan perubahan format. Tetapi mengejutkan, untuk sesi OKTOBER ada lagi perubahan. Jadi format exam SPA SEPTEMBER dan OKTOBER ini tak sama! Dalam masa tak sampai 1 bulan pun format dah berubah :)

2018 & 2019 perubahan besar.

Ini yang bakal anda dapat untuk bantu persediaan exam ambilan SELANGOR anda 2019 ini.

HURAIAN FORMAT TERKINI SESI 2018 untuk dapat idea format 2019. Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2018/19 yang berbeza dengan 2013-2016. Ianya sebahagian dari format tahun 2017 tetapi ada bahagian yang tiada langsung dalam sesi kali ini. Bagaimana ianya boleh berlaku dan bagaimana penilaian untuk anda? Biar kami huraikan untuk anda!

CONTOH-CONTOH SOALAN SETIAP SEKSYEN Untuk berikan gambaran yang paling jelas, kami bekalkan anda dengan contoh soalan untuk setiap seksyen penilaian. Jawapan diberikan. Jadi ianya umpama latih tubi untuk anda. Bayangkan calon yang terus masuk exam tanpa tahu bagaimana ianya ditanya dan dinilai berbanding anda yang tahu struktur soalan. Anda masuk dengan lebih tenang berbanding mereka yang mungkin TERKEJUT bila tengok soalan!

PECAHAN SETIAP SEKSYAN Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut! Ianya penting supaya persediaan anda lebih ter'arah' dan terpesong bila membuat persediaan.
Rujukan ini untuk anda!
PegawaiTadbirN41Selangor

Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun ebook ini apabila bayaran disahkan

SOALAN LAZIM

Adakah ini soalan bocor dari SPA?

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2019 berbanding 2017. Kerajaan baru :)

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 2 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)
DISCLAIMER

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), mahupun mana-mana jabatan. Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan

© 2009 - 2019 Tim Infokerjaya - All Rights Reserved